Първата любов и Коледа / The First Love & Christmas

Първата ни любов не винаги е първият човек, с който се срещаме, или целунем.

Нашата първа истинска любов е човекът, с когото съвсем несъзнателно винаги ще сравняваме всеки следващ партньор. Човекът, който никога няма да „преживеем“, въпреки усилията си да убедим себе си, че сме продължили живота си напред, без него…

Замисляли ли сте се някога защо се случва всичко това?!

Първата любов и Коледа

Една от главните причини първата любов да бъде толкова трудно преодолима е нейната чистота и невинност. Незаменимото блажено чувство на първата любов никога не може да бъде повторено, защото веднъж загубим ли невинността си на личностно ниво, тя никога повече не може да се прояви със същата си чистота в друга емоционална връзка.

През живота си ще се влюбваме много пъти. Ще бъдем щастливи, понякога прекалено много даже, но никоя от тези емоции няма да може да се сравни с чистотата на първата ни любов. Чувството е толкова подобно на това, когато откриваме, че Дядо Коледа не съществува. Все още обичаме и се вълнуваме, че е Коледа, но не по онзи начин, по който се вълнувахме, когато го чакахме с нетърпение да дойде с шейната, да почука на вратата и да ни засипе с подаръци.


Магията си е отишла!


Първата любов и Коледа

Осъзнавате ли вече колко общо има между Коледа и първата ни любов?

Всъщност, това е същото топло чувство, което сгрява нашите сърца. През коледните празници всички ние имаме склонността да се връщаме назад към спомените от детството ни. Причината да го правим е същата като причината да се връщаме несъзнателно към спомените за първата си любов.


Искаме да почувстваме МАГИЯТА отново!


Ако обичате Коледа, заповядайте в коледната страница на Вкусната Игра – „The Spirit Of Christmas“. Там ще почерпите вдъхновение за коледни ястия, подаръци, традиции. Ще обменяме спомени и празнични емоции. Можете да споделяте каквото си пожелаете свързано с празника! Очакваме ви! <3


 

Author: Galina Ilieva

Здравейте, приятели! Аз съм Галя и съм основателя на Вкусната Игра и Tasty Game Media. За себе си мога да кажа, че съм непоправим мечтател, вярващ в магията и приказките. Обичам креативността и красотата във всичките и форми, затова смело мога да кажа, че обожавам работата си! Не съм професионален готвач, любител съм, но смея да твърдя с доста познания в кулинарията. Обичам да експериментирам в кухнята и да превръщам традиционни ястия в нетипични шедьоври. Когато става дума за готвене, за мен няма "правилни комбинации", няма "правилно" и "грешно", всичко е въпрос на вкус и въображение. Израстнах в сравнително бедно семейство, но вкъщи никога не липсваше вкусна храна и уют. Майка ми, която за съжаление вече не е сред нас, беше истинска магьосница в кухнята, успявайки да сътвори, както тя се изразяваше, "от нищо нещо". Сигурна съм, че цялата тази любов към готвенето съм я наследила от нея, както и магията винаги да успявам да измайсторя нещо, дори и с минимални продукти. Истината е, че НИКОГА не готвя по рецепта. Обикновено, отварям хладилника, гледам какво има вътре и почвам да мисля какво мога да измайсторя. Нещата винаги ми се получават (е, почти винаги). Идеята за този блог се появи преди няколко години в Германия. Прекарах там почти година, докато траеше обучението ми по Психология. Живеех в едно райско кътче, за което обещавам да ви разкажа подробно някой път. Мога да опиша това малко немско селце само с една дума: "ВДЪХНОВЕНИЕ". И там, тъй като единственият магазин беше доста далеч, а нямахме кола, се налагаше да пазаруваме веднъж месечно. Както вече се досещате, към края на месеца, всички продукти бяха на привършване и "МОЯТА МАГИЯ" се събуди. Тогава осъзнах, че наистина трябва да започна да споделям с вас всички тези "от нищо нещо" вкусотии. Създадох Вкусната Игра с идеята да събудя готвача у повече хора, да им покажа, че готвенето не задължително изисква Мастър Шеф умения и скъпи продукти, че може да бъде и изключително забавно. Че понякога и провалите са нужни, за да имаме какво да разказваме един ден и да се смеем с глас. Желанието ми е да извадя на бял свят креативността на моите читатели, да им дам своя опит, да споделяме нестандартни идеи, да обсъждаме интересни кулинарни теми. Да превърнем заедно готвенето в една Вкусна Игра! Надявам се тази моя мисия да ви допада и да успявам да ви предам цялата тази любов и страст, с която приготвям всяка една от моите рецепти. За да е завършена картината, създадох и "Вкусната Стая". Това е ВАШЕТО място, скъпи приятели, мястото, където готвите ВИЕ, а аз съм винаги насреща за съвети, препоръки, или изчанчени идеи. Можете да посетите "Вкусната Стая" и да прочетете повече за нея като кликнете в менюто по-горе. Очаквам ви с нетърпение да готвим заедно!

Leave a Comment