Мини воловани с бананов мармалад и тиквени семки

След като направихме ароматния бананов мармалад с ориенталски подправки, не можахме да се сдържим да не измайсторим нещо сладко с него. Избрахме да направим малки воловани.

Мини воловани с бананов мармалад и тиквени семки
Мини воловани с бананов мармалад и тиквени семки

За тези, които не знаят, волованите са малки кошнички от многолистно тесто. Обикновено са пълнени със солена плънка, но напоследък все повече се срещат и сладки воловани. Мини варианта е идеален за гости,  а дори и за по-големи събития, като сватби, банкети, рожденни дни и друг специален повод.

Понякога се срещат и готови воловани, които значително ще ви „улеснят живота“.  Ако обаче не намерите готови кошнички по магазините, или просто предпочитате  да ги приготвите у дома, ви предлагаме следната рецепта, в която е обяснено стъпка по стъпка начинът на приготвяне на волаваните в домашни условия. ⇓⇓⇓

Канелени воловани с домашно сладко от сини сливи и бадеми
Канелени воловани с домашно сладко

Волованите показани в рецептата по-горе са стандартен размер.

За да направите мини варианта, използвайте много малки формички за сладки, а ако нямате форми, просто изрежете квадратчета с помощта на нож. Следвайте стъпките в рецептата. Поръсването с канела и захар е по желание. Но тъй като банановият мармалад е с ориенталски подправки, смятаме, че канелената захар ще придаде още по-наситен вкус.

Мини воловани с бананов мармалад и тиквени семки
Мини воловани с бананов мармалад и тиквени семки

След като бутер кошничките ви са готови, непременно ги оставете да изстинат, за да не се натрошат. След което добавете по лъжичка бананов мармалад с ориенталски подправки във всяка кошничка. Подробната рецепта за банановия мармалад ще откриете ТУК. Накрая поръсете с печени тиквени семки и украсете с бананов чипс.

Да ви е сладко!

Ако рецептите ни ви харесват, подкрепете ни като ги споделяте с приятели, посредством бутоните по-долу. Каним ви също така да харесате страницата ни във Фейсбук и да виждате първи нашите рецепти. Линк към страницата на Вкусната ИграЕТО ТУК.

Сърдечни поздрави,
Екипът на Вкусната Игра

Leave a Comment