Абонирай се заВкусенБюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин

Не чакайте цяла година да се обичате!

Сподели:

Рецепта за бързо домашно сладко от рози и лимон

Вечният въпрос – Трифон Зарезан, или Свети Валентин? А не е ли едно и също?!

И ето пак е 14-ти Февруари. Едни празнуват любовта към ближния, други любовта към виното.? Враждата между Трифон Зарезан и Свети Валентин се превърна в истинска война за редица българи. Каквито и виждания да имате обаче, в центъра на днешния ден е ЛЮБОВТА!

ИЗКРИВЕНАТА ПРЕДСТАВА ЗА ПРАЗНИКА НА ЛЮБОВТА

Представата за Свети Валентин тотално се е изкривила през последните няколко години. Празникът прие една толкова комерсиална обвивка, започна все повече и повече да се свежда единствено и само до материални неща. Търговците го превърнаха изцяло в бизнес, а “влюбените двойки” масово взеха да измерват любовта си в цифри, лъскави предмети и екскурзии, забравяйки как се обича… Това е жалка история, тъжна, дори трагична, но факт!

Една друга група от хора пък, са заклети националисти и тотално отричат празника на любовта заради произхода му, без дори да се замислят за посланието, което носи. Истината е, че ние българите имаме изключителна нужда от подобен празник, който да ни напомни да изразим и истински да почувстваме любовта си! Да ни накара да се изпълним с повече любов и доброта, отколкото със злоба, завист и подтиснатост. Имаме неистова нужда да видим света малко по-цветно и позитивно. И ако един “измислен” празник ни провокира да го направим, да бъдем по-добрата версия на себе си, защо тогава да го отричаме?!

Сигурна съм, че много хора ще ме сметнат за заклета романтичка, луда и живееща в свой измислен свят и може би са прави, но не това е важното в момента! Важното е да се приемаме такива, каквито сме, с различни виждания и мирогледи, да се съдим по-малко и обичаме повече, да се радваме на малките неща и да си организираме периодично свои ПРАЗНИЦИ НА ЛЮБОВТА – към партньора, към работата, към виното, към храната. Намерете си красиви поводи за празнуване!

НЕ ЧАКАЙТЕ ЦЯЛА ГОДИНА ЗА ДА СЕ ОБИЧАТЕ!

Свети Валентин

А за нас, във Вкусната Игра, всеки ден е празник на любовта!? Защото тя променя, тя лекува, тя дава живот, наслада, еуфория. Дава и болка, тъга и страдание, но при всички случаи ЛЮБОВТА ОСТАВА НАЙ-НЕЗАМЕНИМОТО И ЦЕННО ЧУВСТВО НА СВЕТА! Затова обичайте! Себе си, партньора ви, семейството ви, виното, или любимата ви торта… Не е важно какво, кого и защо, важното е да знаете, че любовта е вътре във вас, просто трябва да и позволите да излезе.?

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЛЮБОВТА ОТ НАС!

Черпим ви виртуално с нашите сладки валентинки!

Много ще се радвам да чуя и вашето мнение по въпроса! Поздрави и до нови срещи! 

Галя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Здравейте! Аз съм Галя.

Добре дошли във Вкусната Игра, мястото, където готвенето се превръща в приключение и с най-обикновени продукти ще създаваме истински шедьоври.

Вкусната стая - мястото, където Готвите Творите Вие!

Tasty Game Media -

Работи с нас!

 

Популярни рецепти

Не чакайте цяла година да се обичате!
Шоколадово фондю с кокос, вино и малини / Chocolate & Wine Fondue
Сладки Валентинки - Чийзкейк чашки БЕЗ печене
Два вида коледни палачинки / Two-Way Pancake Christmas Trees
Ароматен крем с райски ябълки и мандарини / Spiced Persimmon & Clementine Pudding
Щрудел с ябълки и червени боровинки / Cranberry & Apple Strudel