Абонирай се заВкусенБюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин

Олаф и приятели – весели снежни човеци с орехи и канела

Сподели:

“Замръзналото кралство” се превърна в една от най-обичаните анимации, и то не само за малчуганите. Едва ли има някой, който не знае красивата Елза, напористата и своенравна Анна, или забавния снежен човек Олаф. Появата на втората част от завладяващата история предизвика пълен фурор преди Коледа през 2019-та и напълни кино салоните с щастливи малки личица. ♥

След като преди броени месеци ви издадохме увлечението си по “Игра на тронове” е време да ви издадем още една тайна от нашата кухня, а именно страстта към анимации, качествени анимации. “Замръзналото кралство” определено е една от тях и не случайно послужи за вдъхновение в една от коледните ни изненади за малчуганите. В тази забавна “Направи си Сам” игра използвахме неустоимите снежни курабии с орехи и канела на Аги-1, от които приготвихме нашите весели снежни човеци. Ухаят на Коледа!

Декември е месецът на детските усмивки, месец на креативност, въображение и добро настроение. Затова този път сме измислили нещо, с което да зарадваме децата, да поиграем с тях и да измайсторим весели снежни човеци за цялото семейство – компания за Олаф, както все се шегуваме ние. 🙂

Снежните човеци с орехи и канела са прекрасна идея за тематични детски партита в стил “Замръзналото кралство”. Приготвят се изключително лесно, дори и от децата – само с един продукт и малко въображение.

Ето и какво ви е необходимо:

  • 1 кутия Арменски сладки с орехи и канела от Аги – от една кутия се получават около 13-15 снежни човека
  • черен фондан
  • оранжев фондан
  • няколко парченца разтопен шоколад, или шоколадов писец за сладки
  • клечки за зъби

Весели снежни човеци с орехи и канела

Начин на приготвяне:

  • С помощта на клечка за зъби, внимателно пробийте дупки в центъра на всяка курабия. Направете го с въртеливи движения , без натиск, за да избегнете трошене на сладката.

Тук е момента да вмъкнем, че снежните човеци могат да се приготвят само от сладките с орехи и канела. Ако решите да използвате класическите арменски сладки с локум, няма да се получи. Сладката ще се строши, заради локума.

  • Оформете нослетата на снежните човеци от оранжевия фондан. Закрепете ги за сладките с помощта на захарен разтвор.
  • Нарисувайте очи с разтопения шоколад. Ако не ви се занимава да разтапяте шоколад, можете да направите очите като забиете внимателно малки карамфилчета, пак с въртеливи движения.
  • Оформете шапки от черния фондан. Оставете се на вашето въображение. Шапките могат да са всякаква форма! Оставете ги да стегнат за няколко минути преди поставянето.
  • Закрепете шапките към снежните човеци и аранжирайте по ваш избор.
Весели снежни човеци с орехи и канела
Олаф и приятели – весели снежни човеци с орехи и канела – Вкусната Игра

Надяваме се идеята да ви е допаднала! Ще се радваме да видим и вашите снежни човеци. Споделете ги с нас на имейл thetastygame@gmail.com , или ни отбележете във Фейсбук и Инстаграм.

За да не пропуснете коледните ни рецепти, ви каним да харесате страницата ни във Фейсбук. Линк към страницата на Вкусната ИграЕТО ТУК.

Желаем ви весели празници, изпълнени с любов, усмивки и добро настроение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Здравейте! Аз съм Галя.

Добре дошли във Вкусната Игра, мястото, където готвенето се превръща в приключение и с най-обикновени продукти ще създаваме истински шедьоври.

Вкусната стая - мястото, където Готвите Творите Вие!

Tasty Game Media -

Работи с нас!

 

Популярни рецепти

Не чакайте цяла година да се обичате!
Шоколадово фондю с кокос, вино и малини / Chocolate & Wine Fondue
Сладки Валентинки - Чийзкейк чашки БЕЗ печене
Два вида коледни палачинки / Two-Way Pancake Christmas Trees
Ароматен крем с райски ябълки и мандарини / Spiced Persimmon & Clementine Pudding
Щрудел с ябълки и червени боровинки / Cranberry & Apple Strudel