Сладоледени близалки с плодове и овесени ядки

Сладоледени близалки с манго и овесени ядки

Забавление за цялото семейство! 🙂

Ето и една рецепта, която племенницата ми, Габриела, сръчно измайстори с малките си ръчички. <3  Сладоледените близалки, които ще ви покажем днес са базирани на рецептата за Здравословен плодов сладолед с овесени ядки и заквасена сметана. Рецептата е подходяща за деца над 8- годишна възраст, но с малко помощ от вас, дори и по-малките биха се включили. Това е по-скоро креативна игра, по време на която вашите мъници истински ще се забавляват. А и вие с тях. 🙂 Надявам се, че ще ви харесат!

Сладоледени близалки с плодове и овесени ядки

  • Servings: 24 близалки
  • Difficulty: лесно
  • Print

Здравословни сладоледени близалки с плодове и овесени ядки, БЕЗ ЗАХАР.

*ВНИМАНИЕ! Рецептата за плодовия сладолед НЕ е подходяща за деца под 8-годишна възраст!
*Какво ни е нужно:

  • Силиконова форма за бонбони, или мини мъфини (с 24+ форми)
  • 24 клечки за зъби

Необходими продукти

  • 1 доза Плодов сладолед с овесени ядки и заквасена сметана
  • 100 г Малини (или други горски плодове)
  • Шарени пръчици. – Пръчиците за поръсване са по ваше предпочитание. Ние с Габи използвахме цветни, но може да ги замените с шоколадови пръчици, кокосови стърготини и т.н.
  • Декорация – Тя също е по избор. Всичко зависи от това какво обича детето ви. Ние използвахме мини бонбони „Лакта“, но може да ги замените с каквото си пожелаете!

Начин на приготвяне

1. Добавете по малко пръчици на дъното на формите.

Сладоледени близалки с плодове и овесени ядки

2. Напълнете 3/4 от отворите със сместа за сладолед.
3. Добавете по една малина към всяка близалка. Натиснете леко, за да отиде в центъра.
4. Украсете по ваши предпочитания.

Сладоледени близалки с плодове и овесени ядки

5. Поставете по една клечка за зъби към всяка близалка.
6. Замразете за около 2 часа.

Сладоледени близалки с плодове и овесени ядки

Някои съвети от нас:
– Тези близалки са с богат хранителен състав и спокойно могат да заместят закуската. Какво по-вълнуващо за едно дете от сладолед за закуска!
– Препоръчваме за украса: сурови ядки, сушени плодове, семена, свежи плодове, шоколадови парченца, маршмелоу и др.

This slideshow requires JavaScript.

Надяваме се, че рецептата ви е харесала! Ще се радваме да чуем вашето мнение в коментарите по-долу.

Сърдечни поздрави,

Екипът на Вкусната Игра

Author: Galina Ilieva

Здравейте, приятели! Аз съм Галя и съм основателя на Вкусната Игра и Tasty Game Media. За себе си мога да кажа, че съм непоправим мечтател, вярващ в магията и приказките. Обичам креативността и красотата във всичките и форми, затова смело мога да кажа, че обожавам работата си! Не съм професионален готвач, любител съм, но смея да твърдя с доста познания в кулинарията. Обичам да експериментирам в кухнята и да превръщам традиционни ястия в нетипични шедьоври. Когато става дума за готвене, за мен няма "правилни комбинации", няма "правилно" и "грешно", всичко е въпрос на вкус и въображение. Израстнах в сравнително бедно семейство, но вкъщи никога не липсваше вкусна храна и уют. Майка ми, която за съжаление вече не е сред нас, беше истинска магьосница в кухнята, успявайки да сътвори, както тя се изразяваше, "от нищо нещо". Сигурна съм, че цялата тази любов към готвенето съм я наследила от нея, както и магията винаги да успявам да измайсторя нещо, дори и с минимални продукти. Истината е, че НИКОГА не готвя по рецепта. Обикновено, отварям хладилника, гледам какво има вътре и почвам да мисля какво мога да измайсторя. Нещата винаги ми се получават (е, почти винаги). Идеята за този блог се появи преди няколко години в Германия. Прекарах там почти година, докато траеше обучението ми по Психология. Живеех в едно райско кътче, за което обещавам да ви разкажа подробно някой път. Мога да опиша това малко немско селце само с една дума: "ВДЪХНОВЕНИЕ". И там, тъй като единственият магазин беше доста далеч, а нямахме кола, се налагаше да пазаруваме веднъж месечно. Както вече се досещате, към края на месеца, всички продукти бяха на привършване и "МОЯТА МАГИЯ" се събуди. Тогава осъзнах, че наистина трябва да започна да споделям с вас всички тези "от нищо нещо" вкусотии. Създадох Вкусната Игра с идеята да събудя готвача у повече хора, да им покажа, че готвенето не задължително изисква Мастър Шеф умения и скъпи продукти, че може да бъде и изключително забавно. Че понякога и провалите са нужни, за да имаме какво да разказваме един ден и да се смеем с глас. Желанието ми е да извадя на бял свят креативността на моите читатели, да им дам своя опит, да споделяме нестандартни идеи, да обсъждаме интересни кулинарни теми. Да превърнем заедно готвенето в една Вкусна Игра! Надявам се тази моя мисия да ви допада и да успявам да ви предам цялата тази любов и страст, с която приготвям всяка една от моите рецепти. За да е завършена картината, създадох и "Вкусната Стая". Това е ВАШЕТО място, скъпи приятели, мястото, където готвите ВИЕ, а аз съм винаги насреща за съвети, препоръки, или изчанчени идеи. Можете да посетите "Вкусната Стая" и да прочетете повече за нея като кликнете в менюто по-горе. Очаквам ви с нетърпение да готвим заедно!

Leave a Comment