Ледена сангрия с ягоди и диня

Ледена сангрия с ягоди и диня – идеална за летните горещини

Слънце, плаж, море – какво повече искаме от лятото?! Разхлада, разбира се! В тези горещини, няма как да минем без хидратация. И колкото и да е полезна водата, няма как да замени удоволствието от един ледено студен коктейл по залез слънце.

Навярно няма човек, който не е чувал за известната по цял свят испанска сангрия.

Класическата сангрия се приготвя с червено вино, и нарязани плодове в изобилие. Понякога се добавя бренди, или плодов ликьор, както и плодви сокове. Тази освежаваща напитка е идеална за летните горещини! Сангрията, която ние ще приготвя днес е изключително лесна и само с 3 продукта – червено вино, ягоди и диня. За целта ще ни е нужен само блендер и кубчета лед.

Ледена сангрия с ягоди и диня

 • Servings: 2+ чаши (800мл.)
 • Difficulty: много лесно
 • Print

Освежаваща сангрия с ягоди и диня за горещите летни дни.

Необходими продукти

 • 250 мл. Червено вино
 • 1/4 Малка диня (или 1/6 по голяма) – ако прекалите с динята, винаги можете да добавите допълнително вино и да регулирате съотношението.
 • 5-6 Ягоди
 • 1 ч.ч. Кубчета лед
 • Сок от лайм и малко пчелен мед (по желание) – ако динята е достатъчно сладка, медът е излишен

Начин на приготвяне

 1. Изчистете ягодите от дръжките и динята от семките (до колкото можете).
 2. Нарежете плодовете на едри парчета.
 3. В блендер, добавете плодовете, последвани от виното, сокът от лайм, меда и леда. Блендирайте до получаване на еднородна смес. Ще се получи консистенцията на ледено смути,
 4. Сервирайте с парче диня и свежи ягоди. Наздраве!

Можете също да използвате и замразени плодове, вместо да добавяте лед. Резултатът ще е същия, а сангрията дори още по наситена. 🙂

DSC_0133
Ледена сангрия с ягоди и диня

Този вид сангрия е много лека и свежа. Ако искате да добавите допълнителен ударен ефект, можете да добавите 100 мл. плодов ликьор. Препоръчваме ликьора от диви ягоди на Kuyper, или ароматния японски ликьор Midori. И двата вида биха се съчетали чудесно с нашата ледена сангрия.

DSC_0128
Ледена сангрия с ягоди и диня

Ако рецептите ми ви харесват, подкрепете ме като ги споделяте с приятели, посредством бутоните по-долу. Каня ви също така да харесате страницата ми във Фейсбук и да виждате първи новите рецепти. Линк към страницата на Вкусната ИграЕТО ТУК.

Author: Galina Ilieva

Здравейте, приятели! Аз съм Галя и съм основателя на Вкусната Игра и Tasty Game Media. За себе си мога да кажа, че съм непоправим мечтател, вярващ в магията и приказките. Обичам креативността и красотата във всичките и форми, затова смело мога да кажа, че обожавам работата си! Не съм професионален готвач, любител съм, но смея да твърдя с доста познания в кулинарията. Обичам да експериментирам в кухнята и да превръщам традиционни ястия в нетипични шедьоври. Когато става дума за готвене, за мен няма "правилни комбинации", няма "правилно" и "грешно", всичко е въпрос на вкус и въображение. Израстнах в сравнително бедно семейство, но вкъщи никога не липсваше вкусна храна и уют. Майка ми, която за съжаление вече не е сред нас, беше истинска магьосница в кухнята, успявайки да сътвори, както тя се изразяваше, "от нищо нещо". Сигурна съм, че цялата тази любов към готвенето съм я наследила от нея, както и магията винаги да успявам да измайсторя нещо, дори и с минимални продукти. Истината е, че НИКОГА не готвя по рецепта. Обикновено, отварям хладилника, гледам какво има вътре и почвам да мисля какво мога да измайсторя. Нещата винаги ми се получават (е, почти винаги). Идеята за този блог се появи преди няколко години в Германия. Прекарах там почти година, докато траеше обучението ми по Психология. Живеех в едно райско кътче, за което обещавам да ви разкажа подробно някой път. Мога да опиша това малко немско селце само с една дума: "ВДЪХНОВЕНИЕ". И там, тъй като единственият магазин беше доста далеч, а нямахме кола, се налагаше да пазаруваме веднъж месечно. Както вече се досещате, към края на месеца, всички продукти бяха на привършване и "МОЯТА МАГИЯ" се събуди. Тогава осъзнах, че наистина трябва да започна да споделям с вас всички тези "от нищо нещо" вкусотии. Създадох Вкусната Игра с идеята да събудя готвача у повече хора, да им покажа, че готвенето не задължително изисква Мастър Шеф умения и скъпи продукти, че може да бъде и изключително забавно. Че понякога и провалите са нужни, за да имаме какво да разказваме един ден и да се смеем с глас. Желанието ми е да извадя на бял свят креативността на моите читатели, да им дам своя опит, да споделяме нестандартни идеи, да обсъждаме интересни кулинарни теми. Да превърнем заедно готвенето в една Вкусна Игра! Надявам се тази моя мисия да ви допада и да успявам да ви предам цялата тази любов и страст, с която приготвям всяка една от моите рецепти. За да е завършена картината, създадох и "Вкусната Стая". Това е ВАШЕТО място, скъпи приятели, мястото, където готвите ВИЕ, а аз съм винаги насреща за съвети, препоръки, или изчанчени идеи. Можете да посетите "Вкусната Стая" и да прочетете повече за нея като кликнете в менюто по-горе. Очаквам ви с нетърпение да готвим заедно!

Leave a Comment