Изкривената представа за празника на любовта

Вечният въпрос – Трифон Зарезан, или Свети Валентин? А не е ли едно и също?!

💗И ето пак е 14-ти Февруари. Едни празнуват любовта към ближния, други любовта към виното.🍇 Враждата между Трифон Зарезан и Свети Валентин се превърна в истинска война за редица българи. Каквито и виждания да имате обаче, в центъра на днешния ден е ЛЮБОВТА.🥰

ИЗКРИВЕНАТА ПРЕДСТАВА ЗА ПРАЗНИКА НА ЛЮБОВТА

Представата за Свети Валентин тотално се е изкривила през последните няколко години. Празникът прие една толкова комерсиална обвивка, започна все повече и повече да се свежда единствено и само до материални неща. Търговците го превърнаха изцяло в бизнес, а „влюбените двойки“ масово взеха да измерват любовта си в цифри, лъскави предмети и екскурзии, забравяйки как се обича… Това е жалка история, тъжна, дори трагична, но факт!

Една друга група от хора пък, са заклети националисти и тотално отричат празника на любовта заради произхода му, без дори да се замислят за посланието, което носи. Истината е, че ние българите имаме изключителна нужда от подобен празник, който да ни напомни да изразим и истински да почувстваме любовта си! Да ни накара да се изпълним с повече любов и доброта, отколкото със злоба, завист и подтиснатост. Имаме неистова нужда да видим света малко по-цветно и позитивно. И ако един „измислен“ празник ни провокира да го направим, да бъдем по-добрата версия на себе си, защо тогава да го отричаме?!

Сигурна съм, че много хора ще ме сметнат за заклета романтичка, луда и живееща в свой измислен свят и може би са прави, но не това е важното в момента! Важното е да се приемаме такива, каквито сме, с различни виждания и мирогледи, да се съдим по-малко и обичаме повече, да се радваме на малките неща и да си организираме периодично свои ПРАЗНИЦИ НА ЛЮБОВТА – към партньора, към работата, към виното, към храната. Намерете си красиви поводи за празнуване!

НЕ ЧАКАЙТЕ ЦЯЛА ГОДИНА ЗА ДА СЕ ОБИЧАТЕ!

Свети Валентин

А за нас, във Вкусната Игра, всеки ден е празник на любовта!🥰 Защото тя променя, тя лекува, тя дава живот, наслада, еуфория. Дава и болка, тъга и страдание, но при всички случаи ЛЮБОВТА ОСТАВА НАЙ-НЕЗАМЕНИМОТО И ЦЕННО ЧУВСТВО НА СВЕТА! Затова обичайте! Себе си, партньора ви, семейството ви, виното, или любимата ви торта… Не е важно какво, кого и защо, важното е да знаете, че любовта е вътре във вас, просто трябва да и позволите да излезе.💗

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЛЮБОВТА ОТ НАС!🌸

Черпим ви виртуално с нашите сладки валентинки!🥰

Много ще се радвам да чуя и вашето мнение по въпроса! Поздрави и до нови срещи! 💓 

G. a.k.a. Tasty Game

Author: Galina Ilieva

Здравейте, приятели! Аз съм Галя и съм основателя на Вкусната Игра и Tasty Game Media. За себе си мога да кажа, че съм непоправим мечтател, вярващ в магията и приказките. Обичам креативността и красотата във всичките и форми, затова смело мога да кажа, че обожавам работата си! Не съм професионален готвач, любител съм, но смея да твърдя с доста познания в кулинарията. Обичам да експериментирам в кухнята и да превръщам традиционни ястия в нетипични шедьоври. Когато става дума за готвене, за мен няма "правилни комбинации", няма "правилно" и "грешно", всичко е въпрос на вкус и въображение. Израстнах в сравнително бедно семейство, но вкъщи никога не липсваше вкусна храна и уют. Майка ми, която за съжаление вече не е сред нас, беше истинска магьосница в кухнята, успявайки да сътвори, както тя се изразяваше, "от нищо нещо". Сигурна съм, че цялата тази любов към готвенето съм я наследила от нея, както и магията винаги да успявам да измайсторя нещо, дори и с минимални продукти. Истината е, че НИКОГА не готвя по рецепта. Обикновено, отварям хладилника, гледам какво има вътре и почвам да мисля какво мога да измайсторя. Нещата винаги ми се получават (е, почти винаги). Идеята за този блог се появи преди няколко години в Германия. Прекарах там почти година, докато траеше обучението ми по Психология. Живеех в едно райско кътче, за което обещавам да ви разкажа подробно някой път. Мога да опиша това малко немско селце само с една дума: "ВДЪХНОВЕНИЕ". И там, тъй като единственият магазин беше доста далеч, а нямахме кола, се налагаше да пазаруваме веднъж месечно. Както вече се досещате, към края на месеца, всички продукти бяха на привършване и "МОЯТА МАГИЯ" се събуди. Тогава осъзнах, че наистина трябва да започна да споделям с вас всички тези "от нищо нещо" вкусотии. Създадох Вкусната Игра с идеята да събудя готвача у повече хора, да им покажа, че готвенето не задължително изисква Мастър Шеф умения и скъпи продукти, че може да бъде и изключително забавно. Че понякога и провалите са нужни, за да имаме какво да разказваме един ден и да се смеем с глас. Желанието ми е да извадя на бял свят креативността на моите читатели, да им дам своя опит, да споделяме нестандартни идеи, да обсъждаме интересни кулинарни теми. Да превърнем заедно готвенето в една Вкусна Игра! Надявам се тази моя мисия да ви допада и да успявам да ви предам цялата тази любов и страст, с която приготвям всяка една от моите рецепти. За да е завършена картината, създадох и "Вкусната Стая". Това е ВАШЕТО място, скъпи приятели, мястото, където готвите ВИЕ, а аз съм винаги насреща за съвети, препоръки, или изчанчени идеи. Можете да посетите "Вкусната Стая" и да прочетете повече за нея като кликнете в менюто по-горе. Очаквам ви с нетърпение да готвим заедно!

Leave a Comment