Ледена сангрия с ягоди и диня

Слънце, плаж, море – какво повече искаме от лятото?! Разхлада, разбира се! В тези горещини, няма как да минем без хидратация. И колкото и да е полезна водата, няма как да замени удоволствието от един ледено студен коктейл по залез слънце.

Навярно няма човек, който не е чувал за известната по цял свят испанска сангрия.

Класическата сангрия се приготвя с червено вино, и нарязани плодове в изобилие. Понякога се добавя бренди, или плодов ликьор, както и плодви сокове. Тази освежаваща напитка е идеална за летните горещини! Сангрията, която ние ще приготвим днес е изключително лесна и само с 3 продукта – червено вино, ягоди и диня. За целта ще ни е нужен само блендер и кубчета лед.

Ледена сангрия с ягоди и диня

 • Servings: 2+ чаши (800мл.)
 • Difficulty: много лесно
 • Print

Освежаваща сангрия с ягоди и диня за горещите летни дни.

Ingredients

 • 250 мл. Червено вино
 • 1/4 Малка диня (или 1/6 по голяма)- ако прекалите с динята, винаги можете да добавите допълнително вино и да регулирате съотношението.
 • 5-6 Ягоди
 • 1 ч.ч. Кубчета лед

Начин на приготвяне

 1. Изчистете ягодите от дръжките и динята от семките (до колкото можете).
 2. Нарежете плодовете на едри парчета.
 3. В блендер, добавете плодовете, последвани от виното и леда. Блендирайте до получаване на еднородна смес. Ще се получи консистенцията на ледено смути,
 4. Сервирайте с парче диня и свежи ягоди. Наздраве!

Можете също да използвате и замразени плодове, вместо да добавяте лед. Резултатът ще е същия, а сангрията дори още по наситена. 🙂

DSC_0133
Ледена сангрия с ягоди и диня

Този вид сангрия е много лека и свежа. Ако искате да добавите допълнителен ударен ефект, можете да добавите 100 мл. плодов ликьор. Препоръчваме ликьора от диви ягоди на Kuyper, или ароматния японски ликьор Midori. И двата вида биха се съчетали чудесно с нашата ледена сангрия.

DSC_0128
Ледена сангрия с ягоди и диня

Надяваме се да сме ви заинтригували с нашата лятна разхладителна напитка. Ще се радваме да чуем коментарите ви. 🙂

Ако рецептите ни ви харесват, подкрепете ни като ги споделяте с приятели, посредством бутоните по-долу. Каним ви също така да харесате страницата ни във Фейсбук и да виждате първи нашите рецепти. Линк към страницата на Вкусната ИграЕТО ТУК.

Сърдечни поздрави,

Екипът на Вкусната Игра

Leave a Comment