Да се отървем от останалите великденски яйца по най-вкусния начин – Рецепти със сварени яйца

И както обичаме да казваме: „Всяко чудо за три дни.“

Великден мина, а кошницата навярно все още е наполовина пълна с шарени яйца. Не че не сме изяли вече поне една дузина, но като истински Българи, винаги боядисваме повече от нужното – ДА ИМА, както се казва.

За да разнообразим трапезата ви, тук сме събрали няколко рецепти със сварени яйца, които може би ще ви допаднат. Вярно е, Великденската салата е винаги насреща, а и тя може да поеме доста яйца. Но малко разнообразие никога не е излишно.

ПТИЧИ ГНЕЗДА ОТ ТЕЛЕШКА КАЙМАмакар и остаряла, рецептата за птичи гнезда ще си остане любима на мнозина още дълги години. Ако все още не сте я пробвали, не се чудете, ами грабвайте останалите великденски яйца и включвайте фурната. 

МИНИ ПТИЧИ ГНЕЗДА СЪС СИРЕНЕ БРИ – тези малки симпатични хапки са приготвени изцяло от птиче месо, а сърцевината им е от пъдпъдъчи яйца. Тъй че, ако сте боядисали пъдпъдъчи яйца тази година и имате останали такива, това е вашата рецепта. Мини гнездата са подходящи за тези от вас, които предпочитат по-лека и здравословна храна и които избягват червени меса. С добавка от сирене „Бри“, тези мини гнезда ще ви станат любимата след-великденска рецепта.

DSC_0019
Мини птичи гнезда със сирене „Бри“. Кликнете върху снимката за да видите рецептата.

ЯЙЦА „БЕНЕДИКТ“ ПО ПАНАГЮРСКИ – това е една интересна рецепта, която е получена чрез преплитане на две класически рецепти, Яйца „Бенедикт“ и Яйца по Панагюрски. Яйцата в рецептата са попарени, но в нашия случай, ще използваме остатъка от сварените Великденски яйца. Нарежете ги на половинки, или на кръгчета и залейте със соса. Ето как ще получете страхотна здравословна закуска.

DSC_0321
Яйца „Бенедикт“ по Панагюрски. Кликнете върху снимката за да видите рецептата.

И Великден мина, но нека запазим светлината в себе си и занапред. Нека светият огън винаги грее за нас в добро и лошо. Бъдете благословени!

Сърдечни поздрави,

Екипът на Вкусната Игра

Leave a Comment